Ben jij een plussize model?!

 

Hey allemaal,Nica_0240_WEB

Leuk dat jullie mijn eerste blog lezen. Zoals jullie zien heb ik mijn website veranderd en is hij nu een stuk mooier dan voorheen! Special thanks to my boyfriend Jermayo :)

Ik heb de afgelopen maand nagedacht hoe ik mijn website meer kan gebruiken. Het leek mij een erg leuk idee om een blog te beginnen. Ik wil vooral gaan bloggen over dingen die ik zelf erg leuk vind om te doen. Op mijn website ga je dan ook blogs terug vinden over sport, mijn leven als model, beauty en fashion.

 


‘Ben jij een plussize model’?

ModellenwereldNica_0139_WEB

Vaak krijg ik de vraag  of ik wel echt een plussize model ben. Mijn antwoord hierop is: ja ik ben een plussize model in de fashion industrie maar nee ik ben geen plussize in ‘reallife’. Dit is vaak erg verwarrend voor mensen die niet in het ‘modellenwereldje’ zitten want hoe kan het nou dat ik plussize ben terwijl ik helemaal niet ‘dik’ ben? Ik zal het even kort uitleggen. Een normaal fashion model draagt meestal maat 34-36. Een plussize model daar in tegen draagt meestal een maat 42-44. Deze maten worden zo gehanteerd omdat je anders simpelweg de kleding niet past. Nu vind ik mezelf meer een curvy model dan een plussize model omdat ik gewoon curves heb en niet een maatje meer.

 

 

Ik ben te dik

Ik ben niet altijd een plussize model geweest.. Toen ik 15 jaar was wilde ik graag model worden en ben ik gescout. Ik zat enkele maanden bij een klein modellenbureau dat nu niet meer bestaat. In die periode dacht ik: ik ga op zoek naar een goed modellenbureau. Zo gezegt zo gedaan en ik werd uitgenodigd voor een kennismaking gesprek. Daar ging ik dan als 15 jarig meisje met m’n moeder op weg naar het gesprek. Ik droeg maat 36 maar had al wel de vrouwelijke vormen zo had ik heupmaat 97 cm die eigenlijk 90 cm moet zijn. Ik ben bij een aantal bureau’s geweest en er werd altijd gezegd dat ik veel potentie had maar toch nog te dik was.. Ik wilde toch proberen om de juiste maten te krijgen en begon met diëten en sporten. Dit heb ik ongeveer een half jaar volgehouden, daarna heb ik besloten om er mee te stoppen. Ik voelde me niet gelukkig en ik dacht bij mezelf: ik kan toch niet heel me leven op een slablaadje leven? Ik had de conclusie getrokken: Ik heb gewoon niet een ‘modellen figuur’ van mezelf. Ik vond het erg jammer en wilde stoppen het naleven van mijn droom, het worden van een succesvol model.

 

Do never give up!Nica_2439

Ik zette modellenwerk op een  laag pitje. Ik deed af en toe nog een fotoshoot, Zoals de shoot met de fotograaf Arno Nieuwhof met zijn vriendin Marianne Nykjaer die toen de styling verzorgde. Marianne is zelf ook een plussize model, we raakte in gesprek over het werken als plussize model en dat trok mij erg aan. Ze raadde me aan om eens wat polaroids in te sturen naar een aantal plussize modellenbureau’s. Ik koos voor Linda models, na het sturen van polaroids zat ik een week later bij haar op gesprek. En een maand later had ik mijn eerste contract getekend in het buitenland  namelijk bij Curve model management. Ik voelde me blij, blij om het feit dat zij mij wel wilde zoals ik was. Ik hoefde niet te veranderen of af te vallen, ik was gewoon goed hoe ik was!

Nu een jaar later heb ik 4 bureau’s achter me staan, Linda Models, Curve Model management, Models 1 en Beautyfull Models. Ook ben ik naar London geweest om castings/testshoots te doen en mijn agent te ontmoeten. Ik heb ook al enkele opdrachten gedaan waaronder voor de Aldi en Zalando.

Laat gerust een berichtje achter om te laten weten wat je van mijn eerste blogpost vindt!

ggggggg

15 Reacties

 1. Tanja 4 jaar geleden

  Wat een leuke eerste blog!! Goed geschreven en ik ga je volgen mop.

 2. Noa 4 jaar geleden

  Mooi geschreven! Goed artikel! :)

 3. Erwin Verweij 4 jaar geleden

  Leuk om te lezen. Een beetje trots dat je ook voor mijn lens hebt gestaan en dat je nu zo goed bezig bent en gewoon mooi werkt maakt. En dat je niet meedoet met die onzin van het perfecte kledingmaatje. Blijf jezelf.

 4. Annievanduuren 4 jaar geleden

  Super leuke blog Nica ga zo door! ?

 5. L Sterk 4 jaar geleden

  super leuk geschreven Nica ik als je Oma ga je zeker volgen
  Wij zijn super trots op je dikke kus Opa & Oma

 6. Lucinda Hecbert 4 jaar geleden

  Leuke blog Nica! Ik ga je zeker volgen.
  Volg je droom en ga zo door!
  Lucinda

 7. Maarten Scholtheis 4 jaar geleden

  Leuk blog Nica, goed geschreven en prettig te lezen.
  En onthoud dat uitstraling nog altijd het belangrijkste is voor een model. En jou uitstraling is echt top.

 8. Dorothy 4 jaar geleden

  Leuk hoor Nica, ik ben al nieuwsgierig naar je volgende blog.
  Ga zo door???

 9. Miranda 4 jaar geleden

  Top Nica! Leuk om te lezen! Ga zo door! Succes met alles!??

 10. Savannah 4 jaar geleden

  Super leuk Nica! Ga zo door en blijf je droom volgen! X

 11. Nynke 4 jaar geleden

  Heb er van genoten! Heel veel met alles wat je doet!

 12. Jacqueline 4 jaar geleden

  Leuke blog Nica! Je ziet er super uit!
  Heel veel succes en ik blijf je volgen!

 13. Félicia 4 jaar geleden

  Wat een inspirerend verhaal! Heb je toevallig nog tips voor andere goede plus size/curvy modellen bureaus?

 14. Lesley 4 jaar geleden

  Leuk geschreven zeg! Vooral zo door gaan! :-)

 15. Auteur
  Nica Gimenez 4 jaar geleden

  Hey Felicia! Dankjewel voor je leuke reactie, in Nederland zijn er helaas niet heel veel plussize modellenbureau’s.. er zijn er namelijk maar 4 :) namelijk Linda models, Euromodels, Egosmodels en Maxi me models.

  xx Nica

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*